Τάσεις σχεδιασμού Ιστοσελίδων

Κάθε χρόνο είναι πολλά αυτά που αλλάζουν σε σχέση με το web design, διαφορετικά χρώματα, σχέδια, τρόποι παρουσίασης προϊόντων, εργαλεία νέα και αναβαθμίσεις παλαιότερων είναι μόνο μερικά από όσα πρέπει να ξέρετε για να έχετε μια μοντέρνα κι αποτελεσματική ιστοσελίδα. Ζωηρά εικονογραφήσεις των τολμηρών σχεδίων των έντονων χρωμάτων και, ίσως το κυριότερο, ασσύμετρες διατάξεις.

Σε μια προσπάθεια να καταστούν οι εικονογραφήσεις πιο αποτελεσματικές, οι σχεδιαστές άρχισαν να αγκαλιάζουν πιο αφηρημένες μορφές απεικόνισης και αυτό το στυλ θα κυριαρχήσει το 2020.

Το χρώμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία μιας ιστοσελίδας. Καλλιεργεί μια διάθεση, ενοποιεί ένα brand και καθοδηγεί τους χρήστες μέσω ενός interface δημιουργώντας οπτικά ορόσημα. Ο τολμηρός ασπρόμαυρος σχεδιασμός στις ιστοσελίδες είναι πλέον το απόλυτο trend και ήρθε για να μείνει για καιρό.

 

Βαριές γραμματοσειρές βάζουν περισσότερο το οπτικό βάρος στο μήνυμα και κατευθύνουν τον αναγνώστη στο σημείο που θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει. Από αισθητική άποψη, οι τολμηρές γραμματοσειρές δίνουν επίσης στα σχέδια μια μοντέρνα και σύγχρονη αίσθηση. οι σχεδιαστές στρέφονται προς τα φυσικά σχήματα και τις ομαλές γραμμές

Η λέξη κλειδί είναι User Experience

Όταν μιλάμε για sites και ειδικά για εταιρικές ιστοσελίδες το πιο σημαντικό είναι ο επισκέπτης σας να ναι απόλυτα ικανοποιημένος από την εμπειρία πλοήγησης. Και εξαιρειτκά σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η ταχύτητα του ιστότοπου σας. Δηλαδή ο χρόνος φόρτωσης της ιστοσελίδας σας πρέπει να είναι το ανώτερο 3 δευτ.  Όλες οι έρευνες δείχνουν πως το ποσοστό εγκατάλειψης σε ιστόσελίδες με χρόνο φόρτωσης ανω των 3 δευτ. είναι δραματικά υψηλό. Αντίστοιχα τα ποσοστά πωλήσεων ή conversion σε ιστοσελίδες με χρόνο φόρτωσης κατω των 3 δευτ. είναι εξαιρετικά υψηλά καθιστώντας την ιστοσελίδα σας απόλυτα αποδοτικοή και κερδοφόρα.

Τα chatbox είναι ένα εργαλείο σύγχρονο που σας επιτρέπει να βρίσκεστε δίπλα στους πελάτες σας 24 ώρες το 24ωρο. Η άμεση εξυπηρέτηση σε real time σημαίνει μέγιστο customer experience και αυτό με τη σειρά του κατά πολύ αυξημένες πωλήσεις.

Οι άνθρωποι είναι οπτικά πλάσματα. Για πολλούς ανθρώπους, είναι ευκολότερο να κατανοηθούν οι πληροφορίες όταν παρέχονται οπτικά, αντί σε κείμενο. Η απεικόνιση των δεδομένων γίνεται γρήγορα ένα ουσιαστικό εργαλείο για τη δημιουργία οπτικά γεμάτων ιστοριών..

Με την περιήγηση στο κινητό να έχει ξεπεράσει το desktop προ καιρού, ο σχεδιασμός των ιστοσελίδων γενικότερα γίνεται όλο και πιο thumb-friendly.

Επικοινωνήστε μαζί μας να συζητήσουμε για το δικό σας project .